Assignments dan pelajar berpisah tiada T_____T

9:26:00 PM | 0Comments
Assalamualaikum

Hai semua kepada yang singgah atau tak sengaja tersinggah atau memang diam-diam suka baca blog aku (ceh ada ke.. haha) ni aku ucapkan tahniahhh sebabbbbbb korang masih berminat nak singgah ke blog aku ni. Bila tengok blog sendiri alahai sendu gila rasa. Kenapa lah hambar sangat. Rasa tak bermaya, ibarat makan tak kenyang mandi tak basahh gitteww.. T______T apa dah jadi dengan blog aku nih???? awat huduh sangat rasaa. Paling sedih sebab dah lama tinggai tak update langsung lah entry baru ke apa kann lagiii menambahkan sendu terhadap blog ini ..

Sebenarnya banyak je idea aku nak update, banyak je cerita yang aku nak kongsi tapi tahap kesibukan dia tu mengalahkan apa dah aku rasa. Takk serius serius memang sibuk kot sem 2 nih. Dulu waktu aku nak apply kos aku belajar sekarang ni, mindset aku dah cakap alaa kos bahasa takkan busy sangat kod. Agaknya chill chill je kan. Namun sangkaan ku meleset sama sekali yaaa ..

KEPADA SESIAPA YANG RASA KOS BAHASA MELAYU PROFESIONAL (LG241) INI HANYA LAH KOS YANG BIASA-BIASA SAHAJA SILA TAMPAR WAJAH ANDA

Hahahahaha .. Semester 2 nih memang sukar gila bagi aku tambah tambah bila dah nak hujung hujung semester ini. dengan assignmentsnya, dengan kuiz nya, dengan projeknya apa lagi ??? apa lagiii nak tambah apa lagi bebanan yang ada .. huhuhuh .. T______T

Cuti nanti aku nak update banyakkk banyakkk tak kiraaa.. Sayang blog dah lama tinggal.. huhu.. maaf ya blog tuanmu ini tak dapat memberikan perhatian sewajarnya.. Okay lah nak sambung hadap assignment yang menggunung. Doa-doa jelah semua assignment tu dapat siap on time. Esok ada Listening test Japanese. Jumaat ni nak submit dua assginment, nak present lagi .. Okay bayang kan je pun dah buat aku serabut >.<


Mohon kuat dak Paten !! Fighting ! 3 more weeks to go ..

Okay till we meet again .. thank you for reading this entry :)

Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016

1:54:00 PM | 1Comments
Assalamualaikum and Hi :)

Pada hari Jumaat yang mulia ni, rasa rajin sangat nak join segmen bloglist .. dulu dah join utk Mei dan Jun tapi takde rezeki .. huhu .. takpe .. kita cuba utk bulan Julai dan Ogos ni .. mana tahu rezeki .. hee .. :)

So... Here we go ! =D


Bersiaran kembali untuk segmen rutin 2bulan sekali di blog Fiza. Kembali dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016. Ada yang tak sempat sertai bulan April yang lepas kan dan juga yang tak berpeluang masuk dalam bloglist blog Fiza. Kalau sudi, berminat dan nak memeriahkan segmen ni jemputlah sertai ramai-ramai ye. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016
http://www.azhafizah.com/

TAMAT : 29 JUN 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016
2. Copy coding dalam kotak bawah ni dan paste di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016 

  Terima kasih atas sokongan semua ^__^




P/S : Moga ada rezeki nak masuk bloglist blog famous amos Sis Fiza nih .. mwehehehe .. :)

...

9:08:00 AM | 0Comments
kalau awak baca , saya nak tanya awak satu je .. kenapa awak langsung tak bagi peluang untuk saya jelaskan semuanya dekat awak ? kenapa awak terus buat keputusan macam tu ? kenapa ? besar sangat ke salah saya ? awak pun tahu situasi saya macam mana waktu sebelum kita terputus hubungan untuk contact each other .. saya sendiri baru dapat contact papa saya malam tadi pukul 1 pagi awak .. saya memang nak call awak .. takkan lah saya tergamak sangat nak diamkan diri saya .. kenapa awak terus buat keputusan mengejut macam tu awk .. apa alasan awak .. saya sayangkan awak .. saya tak tahu nak buat apa supaya dapat jelaskan semuanya pada awak .. dalam keadaan awak yg tengah marah macam ni, saya tak rasa awak akan dengar semua penjelasan saya ..=(

awak buat keputusan ni waktu awak tengah marah.. awak tak maksudkan dengan apa yg awak cakap kan ? tak kan ? ='( saya tak percaya apa awak cakap tadi .. takk .. saya tunggu awak .. jangan buat saya macam ni .. ='(

Oh! S4 kuuuuu T^T

10:26:00 AM | 0Comments
Assalamualaikum and Hi 

Sedihhh.. tu je perkatan yang paling sesuai nak describe pasal aku sekarang. Huwaaa. Awatlah dia buat hal waktu aku betul-betul perlukan dia untuk mengisi kekosongan hati ini yang sunyi lagi sepi. kayyy, scratch ayat tu! Aku emo, ya tengah emo sekarang. T^T

Cerita dia berlaku pada Ahad yang lepas. Pagi tu elok je aku bangun pagi, aku tengok dia then aku sentuh dia, dia okay je. Takde masalah. So aku melangkah kaki ke bilik air sambil menyanyi lagu Terakhir yang Sufian Suhaimi dok nyanyi tu lah. Ahad tu, aku dan plan dah nak keluar pi Giant je depan Uitm dengan roomate. Dipendekkan cerita, dah balik dari Giant tu, something baddd reallyyy badd happen to my one and only things that connect me with the outside people in this world, that tell me when the class being canceled and help me to 'usha' newsfeed on Facebook. :"(

Okay, macam melewah sangat decription aku pasal dia.. --'' Actually, Samsung Galaxy S4 Pinkish aku tak boleh nak chargeeee.. aku dah try charge dia guna 4 USB yang berbeza kod but still tak boleh. Masalahnya dia rosak waktu aku tengah busy dengan whatsapp group untuk meet and greet (cewahh ayatt) dengan others groupmate siapkan projek berkumpulan dan segalaaa assignments yang berbentuk kumpulan hari Jumaat nih... T^T

Hampa taw dak betapa seteghess nyaaa gua lately sebab takdak S4 Pink tuhh.. Huru hara hidup aku.. Dah lah Sabtu ni nak balik untuk cuti Gawai nanti. Papa aku nak ambik aku balik Perak tapi aku nak contact papa cemana tak taw. Roomate Jumaat malam tu dah say sayonara dekat aku dahh .. awat sendu sangat hidup aku. tu belum cerita bab bab lain lagii T^T

Agak-agak apa yang rosak dekat S4 Pinkish aku tu ?? anyone yang expert bab bab yg berkaitan handphone nii.. pleasee help mehhhh ! :( mahai dakk nak repair diaaa.. ouhhhh... bertabah lahhh dak patennnn .. :'(

Please, sesiapa yang tahu, tolong dak patenn :'( till then , bye .. huwaaaaa.. *nanges depan laptop T^T

A little .. *sigh*

11:01:00 AM | 0Comments
assalamualaikum and hi :)



well, to be honest i miss this blog so much.. really miss to see many kind of story or whatever entry that i can posted in this blog but it was just not really happen. I've been really busy lately with all those assignment-presentations-group project and etc. *sigh*

Really hope i can update my blog soon. Till then. Bye. :) have a nice dayy babehh =D

Mini Segmen by Syaidah Seha

2:11:00 AM | 10Comments
Assalamualaikumm :)

http://cahayakukasih.blogspot.my/2016/04/mini-segmen-by-syaidah-seha.html?m=1

Klik banner utk join :)

Syarat penyertaan:

1. Buat entry bertajuk "Mini Segmen by Syaidah Seha" dan backlink ke entry ni.
2. Follow blog Syaidah Seha
3. Tinggalkan link entry di ruangan komen ini.



Hadiah :
Topup RM10 (2 pemenang)
Bloglist (5 blog)
Blog Review (5 blog)




Segmen bermula pada 6 April 2016 hingga 6 Mei 2016.


Kita dah follow blog awakk .. hee .. :)



harap-harap ada laa rezeki untuk kita menang segmen ni .. aamiin .. :)



Simply Segmen By Shawal & Sofie

1:49:00 AM | 1Comments
Assalamualaikum :)


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join)

Segmen daripada Shawal & Sofie...

Tamat : 27 April 2016
Senarai Hadiah:
1) Topup RM5 x4
2) Review Blog di blog Kak Sofie x2
3) Bloglist Bulan Mei x10 di blog Shawal
Jumlah Pemenang : 16


Kita dah FOLLOW blog Shawal and Kak Sofie .. tehee .. :)



Moga ada rezeki kak patenn untuk terpilih sebagai pemenangg .. huhu .. tak dapat topup, blog kita di review pun dah cukup.. tak dapat jugak, dapat masuk bloglist pun dah bersyukur.. tapiiii kalau tiga2 tak dapat ??? hehehe .. takde rezeki namanya.. :) yang penting semangattt tu ! ya, semangattt yang berkobar-h
kobar join macam-macam segmen utk kenal-kenal dengan bloggers lain .. ye dak ? hihihi .. :)


P/S : Hari ni mood rajin datang berganda-ganda ! hahaha.. so, jadi rajinn sangat nak join apa je segmen yang nampak dekat blog orang lain .. :P

Mini Giveaway By Niena Annisa

1:25:00 AM | 2Comments

ASSALAMUALAIKUM


*click banner to join

Apa khabar semua? Jom ramai-ramai meriahkan first giveaway daripada Niena.

Giveaway ini bermula dari 3 April dan berakhir pada 30 April 2016 pada jam 11.59 malam.
Syarat penyertaan amat mudah. Niena harap semua dapat ikut ya.



HADIAH :






Shawl chiffon x 2 pemenang



Ehem .. Ehemm..

hai nienaa .. :)

syarat 1 : warganegara Malaysia - Yes, i amm ! huhu ..

syarat 2 : Done follow blog niena .. :)


Taraaaa .. kita blogger nombor 239 tu .. teheee .. =3

syarat 3 - Done follow instagram niena jugakk .. :)


hihihi :p

syarat 4 - Buat entry tentang mini give away ni .. Done ! :)

syarat 5 - Done tempek coding html yg niena suruh dekat entry ni jugak .. hihi ..


hehehe .. harap-harap ada lah rezeki kita terpilih untuk menang give away niena buat ni .. hihi .. :) aamiin .. <3

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016

12:58:00 AM | 0Comments
Assalamualaikum :)


Bulan April bakal berakhir, bloglist untuk March & April akan di gantikan dengan bloglist baru untuk bulan Mei & Jun. Berminat untuk masuk bloglist blog sihatimerahjambu ni, boleh sertai segmen ini. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016
http://www.azhafizah.com/

TAMAT : 28 APRIL 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016 

  Terima kasih atas sokongan semua ^__^


P/S : Moga ada laa rezeki nak masuk dalam bloglist sis azhafizah untuk bulan Mei dan Jun nanti .. tehee .. =3

Paling susah pilih tajuk -_-

2:10:00 PM | 0Comments
Assalamualaikum 

Rinduu .. ya, rinduu sangat nak menulis dekat sini.. huwaa.. aku banyak gilaa idea nak share dekat sini tapi tak tau la awat susah betul aku nak bangun, on kan laptop, log in blogger and click dekat 'post' lalu menggerakkan jari-jemari runcing aku (kahh.. runcing sangattt XD) untuk menulis dan berkongsi perasaan aku dekat sini.. huhu.. aku syak pada mulanya aku malas tapi disebabkan perasaan husnuzon yg menebal dalam diri, aku rasa komitmen aku yang banyak aku perlu pikul dalam dunia sebenar ni yang menyebabkan aku takde masa untuk update blog. well, at least sekarang ni aku berjaya jugak la update satu entry yang entah apa apa --' lebih kepada nak menghidupkan sikit blog aku ni.. T^T sadis sungguh hidup aku ni.. haihhhh..

Aku memang dah berazam lamaaa nak share cerita2 baru dekat sini sebab aku tahu aku jenis lupa lupa ayam sikit. bukan lah aku lupa langsung kan tapi kalau kenangan tu best aku memang nakk sangat abadikan kat blog aku so aku boleh nak flashback balik bila dah dewasa nanti.. huahuahua..

Jadi, entry kali ni aku khususkan kepada sesi luahan perasaan dulu lahh .. nanti aku update entry baru yang lebih bernyawaa and banyakk gambarrr.. entry ni takdakk gambaq nohh .. hahaha .. kan dah cakap entry luahan perasaan rindu dendam dekat blog.. lallalaa .. adios !

Permulaan yang baru ..

1:33:00 AM | 3Comments
Assalamualaikum and Hi :)

Akhirnyaaaaaaaa dapat jugak aku menjinakkan kembali diri aku dengan mengupdate satu entry baruuu .. *muka bangga .. Otak aku kemahenn banyakk gila mencurah curah idea nak cerita pasal life aku tapi jari jemari demokk aku ni seakan sukarr nak menaip atau lebih kepada tak tahu nak tulis cemana.. huhuhu.. Panjang tak mukadimah aku bagi malam ni.. Well, bab bab melalut ni serahkan je dekat aku. :p

Actually, aku kannn nak cerita aku bergelar part time worker dekat mall tempat aku kerja tu. Aku nak cerita pasal persediaan aku before sambung degree. Then aku penohh semangat tangkap gambar ubi keledek bagai sebab nak share resepi kuih keria yang aku buat.. Mwahahaha.. Walaupun maybe dah ramai expert buat kuih nih tapi aku nak share jugak tak kiraa. Last last semuaa tak jadii sebab laptop aku rosak! T^T Sedihh kodd sebab dengan laptop Asus Putih aku nih laa aku dapat layan anime sampai pukul 4 pagi. Rosak bukan sikit sikit pulak tu, motherboard dia yang rosak.. hahaha.. Memang parahhh lahh aku nak cekau duit baiki. Tapi alhamdulillah sebab laptop aku dah kembali pulih ! yeayyy ! Alhamdulillah.. :)

So, memandangkan aku banyakkk sangat nak cerita dekat blog nih makanyaa aku telah plan nak tulis semuaa yang aku dok rangka sekarang then aku publish entry aku ikut tarikh yang aku suka so tak nampak sangat lah blog aku nih bersarang ye dak..

***aku dah cakap mukadimah aku bagi memangg panjanggg >.<


Okeylahh .. Tajuk entry tu memang tak boleh nak gempak lagi dah.. Sengaja aku tulis tajuk gitu(padahal tak tahu nak bagi tajuk apa) sebab nak  kasi nampak macam best sikit.. huhu.. 

Aku sekarang ni telah pun melanjutkan pelajaran aku ke peringkat ijazah.. hee.. Alhamdulillah.. Rezaki Allah bagi dekat aku.. Course yang aku ambil ialah Pengajian Bahasa Melayu Bahasa Komunikasi Professional..(tak sure betul ke tak nama course sebab panjang sangat) anddd aku belajarr dekat Uitm Shah Alam! huhu.. serius besaq gilaaa uitm shah alam ni.. Sebab nya first time masuk aku semacam jakun 3 minit terawal tu. Yelahh, kat uitm merbok dulu takde lahh besar sangat kann.. huhu.. So far, aku baru je selesaikan pendaftaran kolej and pendaftaran akademik esok anddd aku boleh pulak tertinggal gambar aku ukuran pasport dekat rumah! haishh.. Harap esok smooth jela. >.< aku nak cerita lebih lebih pasal course and tempat aku belajar sekarang nih semacam mustahil buat masa ni sebab aku sendiri pun tak habis jelajah kampus tempat aku belajar nih. huhu..

Ermmm, rasanyaa yang ni je aku nak cerita dulu sebab sekarang pun dah nak dekat pukul 2 pagi and esokk aku kena bangun awal makanyaa aku kena tidur kalau tak esok pagi jenuh tahan ngantuk.. huhu..

With adik <3


Lepas ni inshaAllah aku akan share pasal firstt aku apply course ni then how aku hadap interview and sampailah aku jejakkan kaki di Uitm Shah Alam nih .. hee.. Nite !

COPYRIGHT © ALL RIGHT RESERVED BY FATIN ANNIS 2010-2016